Ga naar de inhoud

Wist je al dat iedereen Wiskunde kan leren? Natuurlijk, de een heeft meer voorkeur voor talen en de ander meer voor cijfers, dat zal ik zeker niet ontkennen. Wat we wel moeten onthouden is het volgende:
Net zo goed als iemand die een ster in Wiskunde is, ook prima de Franse taal kan leren, kan iemand die gemakkelijk talen leert, ook prima Wiskunde leren.
Uiteindelijk heeft het te maken met hoeveel tijd en moeite je er in stopt, maar dat is niet alles! Wanneer je iedere keer een onvoldoende haalt, terwijl je nog zo hard leert, vraag ik je de volgende twee dingen:

  1. Houd de mogelijkheid open dat dit komt doordat je niet gelooft dat je het ooit zal kunnen.
  2. Weet dat dit niet je eigen schuld is én laat je nooit meer zeggen dat je het nou eenmaal niet kunt.

Niet overtuigd? Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan! Eigenlijk wil ik je niet vermoeien met saaie onderzoeksresultaten, maar van de volgende drie dingen wil ik toch dat je ze weet:

Gelukkig zijn er ook manieren om de angst af te doen nemen! Bij Het Exacte Plan kun je kiezen voor intensieve begeleiding bij Wiskunde. Om dit te laten slagen is het nodig dat je een Growth Mindset krijgt, oftewel dat je gaat geloven dat jouw intelligentie, talenten en capaciteiten ontwikkeld kunnen worden en kunnen groeien. Ook dit kan niet van de ene op de andere dag, maar ik kan je er zeker bij helpen! Het enige wat nu van jou nodig is, is dat je de mogelijkheid open houdt dat je het nóg niet kan, maar het wel kan leren. Dan gaan we vanuit daar samen aan de slag om jouw vertrouwen in het kunnen leren groter te maken en zul je zien dat het leren steeds gemakkelijker gaat.